Torreviejas nye praktbygg

Byggingen starter innen utgangen av året.

Spaniaavisen

Publisert 24. mars 2009 17:37

TORREVIEJA

Rett før årets påskefeiring starter presenterte ordfører Pedro Hernandez Mateo planene om bygging av nytt påskemuseum i byen. Arkitekt Javier García forklarte hvordan det fem etasjer store bygget ville se ut.

I dag har komiteen for prosesjonene et lagerbygg rett bak restauranten Los Arcos. Det nye museet vil inneholde tilstrekkelig lagerplass for alle deler av påskeprosesjonene på en verdig måte. Tekstiler og skulpturer vil bli stilt ut for publikum. Arkitekten har tilpasset byggematerialene slik at de verdifulle gjenstandene ikke utsettes for for mye lys innendørs.

Les også: Her er Alfaz del Pis minste fornøyelsespark

Bygget får hele tre etasjer under bakkeplan, herav et kapell, lager og teknisk rom. På bakkeplan vil det være store døråpninger for inn- og utbæring av prosesjonsutstyret. Det blir også butikker der turister kan kjøpe spesielle påskeeffekter knyttet til den katolske feiringen. Lenger opp i etasjene blir det utstillingsrom og museum.

Tanken er å reise bygget i Avenida Habaneras, ved siden av justisbygget. Totalt antall kvadratmeter blir 4.750, og kostnadene er beregnet til 6.545.000 euro. Går alt etter planen starter byggingen innen året er omme.