Torreviejas nye politikontor er fortsatt ute av drift

Montert i sommer - har vært stengt i 3,5 måned.

Spaniaavisen

Publisert 19. november 2014 21:47

TORREVIEJA

En i overkant virtuell tjeneste…

Det var 24. juli i år at statssekretæren for sikkerhet, Francisco Martínez, annonserte pionerprosjektet hvor en ny kabin kalt Ofipol, skulle fungere som politikontor.
Kabinen med sitt oppsiktsvekkende ytre, den har blitt kalt "teleporter" på folkemunne, ble plassert på paseo Vista Alegre i sentrum av Saltbyen få dager senere.Det ble, ifølge Informacion, ikke spart på store ord da nyheten ble presentert.

Leiebil i Spania får du rimelig her – gratis norsk servicetelefon om det skulle være noe

– Det dreier seg om en spanskutviklet tjeneste med virtuell assistanse, et pionerprosjekt på internasjonalt nivå, hevdet innenriksministeren.Kabinen som også er tilpasset bevegelseshemmede, skulle gjøre det mulig for fastboende og turister å ha tilgang på politiassistanse 24 timer i døgnet i alle årets dager. Ved hjelp av video-overføring skal man på flere språk kunne ha direkte kontakt med politiet.Nå er det gått over tre og en halv måned, men fremdeles er kabinen stengt.Til Informacion sier kilder i Innenriksministeriet at forsinkelsen skyldes tekniske problem med kommunikasjonslinjene, noe som det arbeides med. Ofipol skal ifølge disse kildene snart være i drift.