Torrevieja: Svenskene tilbyr matservering i kirken

Har fullt hus hver helg.

Terje Aspdahl

Publisert 23. november 2009 09:46

TORREVIEJA

Svenska kyrkan Costa Blanca i Torrevieja flyttet inn i nye lokaler i vår. Nå har de fullt hus under Gudstjenesten på søndagene.

– Her trives vi veldig godt. Vi har nå faste tider for programmet vårt gjennom uken. Det er en stor forbedring, stråler diakon Monica
Qvennerberg til Vikingposten. Sammen med mannen sin, daglig leder og prest Tommy Qvennerberg, har de holdt til i Saltbyen i to år. Nå har de et fast holdepunkt for samlingene til de Svenska Kyrkan.

– Jeg tror nok det er noen nordmenn som også tar turen hit til
oss. For dem kan det være lettere å ta turen hit, enn å måtte reise ut til La Siesta hvor den norske sjømannskirken ligger, sier Tommy Qvennerberg.

Svenska Kyrkan holder til 300 meter nord for rundkjøringen med det høye tårnet nord i Torrevieja. Ta første vei til høyre etter innkjøringen til
Mercadona. Fortsett forbi bensinstasjonen, så ser du både det svenske og spanske flagget. Adressen er Calle Luis Canovas Rodriques 4.

– Vi har bare positive opplevelser med å flytte hit. Vi har Gudstjeneste tre av fire søndager i måneden. Etterpå er det lunsj i kirken. Vi er den eneste
svenske kirke i utlandet som serverer mat. Det er vi stolte av, sier Tommy.

Svenska Kyrkan har høysesong fra 1. februar til slutten av april og fra oktober til midten i desember. De har også egen malergruppe, Los Vikingos som møtes en gang i uken.