Torrevieja sliter med gigantgjeld

Ber regjeringen ettergi 1,3 milliarder kroner.

Spaniaavisen

Publisert 11. august 2009 10:27

TORREVIEJA

Det sittende bystyret i Torrevieja (PP) oppfordrer regjeringen til å se på finansieringen av kommunene. De ønsker også at de skal ettergi gjelden til Torrevieja kommune på 150 millioner euro (1,350 milliarder kroner).

– Kommuneøkonomien er veldig følsom på grunn av de generelle betingelsene, kutt i overføringer fra staten og nedgang i skatteinngangen, heter det i resolusjonen.

I Torreviejas tilfelle klager Partido Popular over at økningen i befolkningen i kommunen har skjedd uten at staten har fulgt opp med bevilgninger, og at dette har skapt gjeldssituasjonen. Mens utgiftene i peridoen 2003 til 2008 har økt med 30 prosent, har statens bevilgninger økt med bare 15 prosent.

– Vi er i den verste økonomiske krisen for landet, men det forventes at vi skal tilby tjenester til titusener av turister, uten at dette gjenspeiles i bevilgninger fra staten, sier ordføreren i Torrevieja.

Ifølge PP vil den nye finansielle strukturen for kommunene ikke gi garantier i form av tilstrekkelige ressurser for å tilby de tjenestene staten pålegger.
PP i Torrevieja hevder Valencia-regionen på sisteplass i landet når det gjelder finansiell status.