Torrevieja sentrum taper kampen mot kjøpesentrene

11 butikker er allerede stengt i hovedgaten. 

Spaniaavisen

Publisert 18. juni 2013 06:33

TORREVIEJA

I calle Caballero Rodas, en av Torreviejas viktigste handlegater, er allerede 11 butikker stengt og lokalene står tomme.

Ifølge organisasjonen for små og mellomstore butikker, Apymeco, skyldes dette en kombinasjon av høy leie og konkurransen fra kjøpesentrene Habaneras og særlig Zenia Boulevard.

Gigantsenteret i Orihuela Costa melder om rekordstort besøkstall. Kundene strømmer til og butikkene der går så det griner.

Les også: Zenia Boulevard har hatt over fem millioner kunder siden åpningen

I Torrevieja har alle butikker og forretningsdrivende i sentrum fått tilbud om å leie seg en bod på 3 x 3 meter i sentrum av byen, nærmere bestemt på Paseo de Vista Alegre.

Bodene skal stå oppe i sommersesongen mellom 15. juli og 15. august og de vil være åpne fra klokken 19 til midnatt. Initiativet er tatt av kommunens ledelse i samarbeid med handelsstanden i byen. Markedet vil i praksis bli ganske likt den populære handelsmessen som arrangeres hver oktober og kalles Feria Outlet.

Bli venn av Spaniaavisen og Vikingposten på Facebook

Med dette sommermarkedet håper man å hjelpe handelsstanden som opplever den økonomiske krisen hardt. Butikkene kan med andre ord flytte utendørs etter stengetid, og treffe alle turistene langs havnepromenaden om kvelden.

Shoppingsenteret Habaneras i Torrevieja har også tatt grep for å sikre at flere kunder finner veien til senteret. Fra 1. juni begynte en gratisbuss som skal frakte kundene til og fra Habaneras-senteret.

Bussen går til og fra en rekke hoteller og områder i regionen fra steder som Rojales, Guardamar, Quesada og Torrevieja. Det blir også bussrute til og fra strandområdene i Orihuela Costa, som Campoamor, Cabo Roig, La Zenia, Playa Flamenca og Rocio del Mar. Gratisbussen skal kjøre hele sommersesongen fram til 15. september.