Torrevieja og Benidorm får ikke gå inn i fase 2

Må vente ytterligere én uke - ber om forklaring fra presidenten i Valencia-regionen.

Spaniaavisen

Publisert 21. mai 2020 23:55

COSTA BLANCA

Fra mandag 25. mai skulle Valencia-regionen gå fra fase 1 til 2 i nedtrappingen av tiltakene mot coronaviruset. Det skjer ikke etter at regionens president, Ximo Puig, har gjort det klart at regionen ikke vil be om å gå over til fase 2 før 1. juni. 

Utsettelsen har skapt stor misnøye i Vega Baja og Marina Baixa, to områder i Alicante-provinsen som er helt avhengige av turismen, skriver Informacion. 

I Alicante-provinsen gikk helsedistriktene Alcoy, Dénia, Marina Baixa, Elda, Orihuela og Torrevieja fra fase 0 til 1, den 11.mai, mens Alicante kommune og Elche måtte vente en uke.

Politikere, næringsdrivende og hotelleiere nord og sør i Alicante-provinsen, ba onsdag regionsregjeringen om at de områdene som gikk til fase 1 den 11. mai, kan gå til fase 2 etter to uker. 

Torrevieja-ordfører Eduardo Dolón beklager sterkt regionsregjeringens beslutning selv om han sier at han forstår at forsvarlighet og sikkerhet er spesielt viktige nå i denne krisen. Han savner imidlertid en begrunnelse og ber om mer opplysninger og åpenhet.

Også Toni Pérez, ordfører i Benidorm, beklager mangelen på åpenhet.

– Vi vil gjerne tro at man har data og indikatorer som underbygger og støtter vedtaket, men det er regionsregjeringen som har informasjonen, ikke kommunene, sa han og ville vite mer om helsesituasjonen i egen by.