Torrevieja håver inn på fritidsboligene i kommunen

Eiendomsskatt er viktigste inntektskilde.

Terje Aspdahl

Publisert 13. oktober 2012 12:20

TORREVIEJA

Selv om Torrevieja kun har 18.000 flere innbyggere enn Orihuela, håver de inn på eiendomsskatten. Årsaken til dette er alle ikke-fastboende som bor i byen.

Suma står for innkrevingen av eiendomsskatten IBI, som er kommunens viktigste inntektskilde. Med kun 18.000 flere innbyggere enn nabokommunen Orihuela, innkasserer Torrevieja det dobbelte i eiendomsskatt.

Saltbyen mottar 38 millioner euro i eiendomsskatt fra 160.000 boliger.
Årsaken er alle ikke-fastboende som har bolig i kommunen. Med alle fritidsboligene har Torrevieja nesten det samme antall boliger som Elche.

Her finner du over 50 boliger til salgs på Costa Blanca og Costa Calida

Orihuela henter eiendomsskatt fra nesten 100.000 boliger. Men her er det mange tusen som slipper unna. Da den store byggeboomen herjet mellom 2000 og 2007 gikk det fort unna, særlig langs kysten og Orihuela Costa.

Mange boliger er ikke registrert, og kommunen taper inntekter. Det er beregnet at Orihuela taper 3 millioner euro årlig på dette. Orihuela har heller ikke regulert likningsverdien av boligene som er grunnlaget for beregning av eiendomsskatten, siden 1994.

Bli venn av Vikingposten og Spaniaavisen på Facebook

Når det gjelder innkreving av årsavgift for biler, virker det derimot som Orihuela er mer effektive enn Torrevieja. I Orihuela er det registrert 55.000 biler, mot 46.000 biler i Saltbyen. Det er Suma som også krever inn denne avgiften på vegne av kommunene.