Torrevieja gjør seg klar for maifest video

For 25. gang.

Terje Aspdahl

Publisert 2. mai 2013 06:05

TORREVIEJA

Feria de Mayo er blitt en tradisjon i Saltbyen. Fra onsdag 8. mai til søndag 12. mai arrangeres festen for 25. gang. Feria de Mayo ble i fjor erklært ”Fiesta de Interés Turístico Provincial”, noe som har økt statusen til arrangementet.

Maifesten er en typisk andalusisk fest og da hører sevillanas med. Denne populære flamencodansen er noe de fleste spanjoler deltar i når det er fest og moro. Damer i alle aldre i sine flotte kjoler danser, og også enkelte menn, har også funnet fram tradisjonelle finklær for anledningen.

Interessert i det som skjer i Torrevieja? Her finner du mer

Som vanlig deltar Danseakademiet i byen under festen, det er danseopptredner hver kveld. Flamencogitaristen Antonio Fernandez ”el torero”, kommer på torsdagskvelden. Han er opprinnelig fra La Union, men bor nå i Torrevieja.

Lørdag kveld er det tyrefekting i havneområdet, her koster billeten 20 euro, mens andre arrangement er gratis. For hesteinteresserte kan det være en ide å sette av lørdag ettermiddag nede i havneområdet. Det er også hestekortesjer i sentrum og ned mot havneområdet store deler av søndagen fram til 16.00.

På festområdet nede ved havnen vil det totalt være 29 telt, hvor det tilbys mat og drikke i tillegg til dans.

Se video fra fjorårets arrangement under her