Torrevieja feirer sin beskytter

For innbyggerne i Saltbyen har Inmaculada Consepcion 8. desember en helt spesiell betydning.

Spaniaavisen

Publisert 2. desember 2013 13:39

TORREVIEJA

Jomfruen blir feiret over hele Spania 8. desember, men med ekstra tyngde i Torrevieja. Her er Inmaculada Concepcion også byens skytshelgen og beskytter. Som man skjønner har dette med den katolske læren å gjøre, den ubesmittede unnfangelse som Inmaculada Consepcion betyr, har liten plass i protestantisk feiring.

Allerede lørdag startet man feiringen i Torrevieja. Den tradisjonelle blomsterofringen ved kirken, kan beskues på kirkeveggen, hvor de ofrede blomstene fremdeles henger.

Hele uken er det opptog i gatene med "La Charamita". Utkledd med store hoder og med musikalsk følge går opptoget hver dag i sentrumsgatene. De fleste dager starter "La Charamita" klokken 17.45, men noen dager også på formiddagen. Opptogene velger forskjellige ruter hver dag, og følges gjerne av flokker med barn og foreldre.

Torsdag 5. desember vises balletten Nøtteknekkeren på Teatro Municipal, det er forestilling både formiddag og ettermiddag. Senere på kvelden er det konsert i Palacio de Deporte med bandet Rosendo y Mago de Oz.

Fredag 6. desember er det en musikalsk komedie som spilles på Teatro Municipal klokken 18.00. Mens lørdag kan man se Snøhvit på samme sted klokken 12.30 og 17.45. Fredag kveld er det konsert i Palacio de Deporte med det spanske boybandet Auryn.