Torrevieja får ikke eiendomsrett til saltsjøene

Avvist av Nasjonalretten. | Kan sette stopper for planer.

Spaniaavisen

Publisert 6. oktober 2013 19:19

TORREVIEJA/MADRID

Audiencia Nacional, nasjonalretten, har ikke etterkommet ønsket fra bystyret i Torrevieja. Kommunen ville gjerne ha kontroll med saltsjøene og områdene rundt. Det ble avvist, og området er dermed fortsatt offentlig eiendom.

Saken har vært en het potet i mange år. Og så sent som i 2012 erklærte Miljøverndepartementet hele området som offentlig eiendom. Det satte enda større begrensninger enn de allerede strenge reguleringene rundt saltsjøene. Store deler er vernede naturområder og omfattes av Paraje Natural de Torrevieja y La Mata.

Finn hjelp i vår bransjeguide – en veiviser til næringsdrivende på Costa Blanca

Torrevieja har planer for de områdene som ikke omfattes av naturparken men som nå kan bli stoppet definitivt. 

Det er ifølge Alicante-avisen Informacion trolig når det gjelder det store prestisjeprosjektet Balneario de Lodos ved Torreta. Her ble den japanske arkitekten Toyo Ito hyret inn. Spa-prosjektet som har kostet rundt en million euro, har stått og forfalt i åtte år. Nå er det altså lite trolig at det blir ferdigstilt. 

Avgjørelsen omfatter store områder som også berører Rojales, Los Montesinos og Guardamar del Segura. Totalt snakker vi om 1.330 hektar ved La Mata-lagunen og 2.160 ved Torrevieja-lagunen som nå er offentlig eiendom og omfattes av kystloven Ley de Costas.