Torrevieja dømt til å betale ansatte 45.000 euro etter mobbing

Tre politimenn ble trakassert av politisjef.

Spaniaavisen

Publisert 21. januar 2014 15:01

TORREVIEJA

Tidligere sjef for lokalpolitiet i Torrevieja, Alejandro Morer, har ifølge retten i Elche trakassert tre politifolk, én offiser og to betjenter.

Morer skal ifølge dommen blant annet ha straffet de tre med å sende dem til å overvåke rundkjøringer alene og nektet dem ferier.

Alt dette fordi de hadde stilt spørsmål vedrørende hans måte å lede lokalpolitiet på.

Sjefen fortsatte trakasseringen også da de tre var sykemeldt, to av dem med psykiske problemer, mens tredjemann var til kreftbehandling.

Trenger du hotell eller lelilighet i Spania? Her finner du oversikten

Retten dømte kommunen til å betale hver av de tre 15.000 euro, pluss renter.

Dommen holder daværende sjef, Alejandro Morer, nå nummer to i lokalpolitiet, ansvarlig for trakasseringen. Fordi lokalpolitiet ligger inn under kommunens ansvarsområde er det også kommunen som må betale.

Selve saken går tilbake til 2004. Fagforeningen de tre tilhører, CCOO, klaget over bruken av midlertidig ansatte i bilkontroller. Dette var særlig aktuelt etter at en midlertidig ansatt ble drept i en av kontrollene.

Tidligere ordfører Pedro Hernández Mateo (PP) undertegnet da et dekret hvor de tre ble beordret til tjeneste i rundkjøringer og i arresten. Denne orderen ble opphevet av Høyesterett i april 2005.

Men Alejandro Morer holdt altså mobbingen i gang, ifølge domsavsigelsen i Elche.