Torrevieja-beboere mobiliserer for å beskytte strandboliger

Frykter at boliger skal bli revet.

Spaniaavisen

Publisert 1. juli 2014 05:58

TORREVIEJA

En konsekvens av kystloven (Ley de Costas) som kan føre til føre til riving av boliger som ligger nær stranden, har ført til at bekymrede beboere langs Torreviejas 16 kilometer lange kystlinje nå mobiliserer.

Loven ble vedtatt i 1988 og det har tatt lang tid med å avgrense de berørte områdene. Nå har tiden kommet for å avgrense mellom det som kalles sjø og landområder i Torrevieja, Orihuela Costa og Pilar de la Horadada. I Guardamar er avgrensningen gjennomført.

Ifølge opplysninger Informacion har innhentet har de første eierforeningene i berørte områder i Torrevieja nå mobilisert. 

Eiendoms-administratorer avisen har vært i kontakt med mener sommeren er en ideell tid for å ta opp disse problemene med eierene.

– Mange av dem er her kun i juli og august, og vi må høre om de er villige til å ta kostnadene som vil komme for å bremse prosessen, sier en av dem, som legger til at prosessen imidlertid er ubønnhørlig.

Byråd i Torrevieja Francisco Moreno (PP) sier at denne prosessen er helt i sin begynnelse og at det for tidlig å si noe om hvem som blir berørt og ikke. Men han beroliger med at innenfor sentrumsgrensene vil svært få bygg bli berørt.