Tone er klar for årets største fiesta i Alfaz

Norsk penya deltar for 22. gang.

Spaniaavisen

Publisert 5. november 2015 05:39

ALFAZ DEL PI

6.- 10. november arrangeres den største årlige fiestaen, Fiestas del Jubileo y del Santísimo Cristo del Buen Acierto, i Alfaz del Pi.

Hele byen blir pyntet til fest og fiestaen byr på et spennende og variert program for barn og voksne. Med blant annet prosesjoner og imponerende parader med flotte drakter og kostymer akkompagnert av fløytespill, trommer og band. Karnevalsparaden går 7. november klokken 19.00.

Gatene fylles også under hele fiestaen med ulike sangrupper, musikkarrangement og teaterforestillinger for både barn og voksne gjennom hele dagen til natterstider.

Og hver morgen «vekkes» innbyggerne med opptog av fløytespillere og trommeslagere.

Interessert i det som skjer i Alfaz del Pi? Her får du full oversikt

42 penyaer med mer enn 800 klubbmedlemmer deltar. En av dem er den norske penya Las Valquirias som ble etablert i 1993 og er den eneste «fullnorske» penya i Alfaz som i år deltar for 22. gang.

Tone Stangeland har vært med i penyaen helt siden 1996 og ser frem til fiestaen hvert år. Forberedelsene starter helgen før fiestaen hvor alle medlemmene i Asociacion de Peñas møtes til halloweenparty, paella- og showkonkurranse som Las Valquirias vant for første gang i fjor.

– Først startet penya Las Valquirias som en ren jentepenya, men vi måtte etter hvert få med oss flere. Vi er nå en penya med både menn og kvinner. En fantastisk gjeng som har det utrolig moro sammen. Vi har brukt veldig lang tid på å bli respektert, men nå er vi vel integrert. Dette er årets høydepunkt for meg, sier Stangeland til Vikingposten.

Stangeland sier det er like fantastsik hvert år å oppleve fiestastemningen.

– Den spektakulære prosesjonen er like rørende hvert år og da er det ikke lett å holde tårene tilbake. Og ikke minst når vi kledd i bunader overleverer mat til de trengende til presten i kirken. Så dette er en fiesta fylt med alvor og moro, sier Stangeland som ønsker velkommen til gratis mat og drikke i penyaen under hele fiestaen.