Arkivet

Tok musikalsk farvel med sommeren


LA NUCIA

Forrige fredag var det duket for sommerens siste konsert på Bello Bar i Bello Horizonte. Mange hadde gledet seg til en fin sensommerkveld, i stedet ble det høstvær med vind og regn.

Mange møtte opp som vanlig på Bello Bar da sommerens siste konsert fant sted. Blant dem en gruppe nordmenn og deres utenlandske venner. De hadde sikret seg et bord under taket på terrassen, og var i godt humør på tross av det dårlige været.

– Vi har hatt en god sommer, og ser egentlig frem til høsten, sier Anita Waage, som har hus i Bello Horizonte. Vi hadde ikke forventet dette været, men koselig er det likevel. Jeg elsker flamenco-musikk, og disse musikerne er jo bare kjempeflinke. Jeg har faktisk gått på kurs for å lære meg å danse flamenco, men våger ikke å danse her nå, selv om jeg ofte tar en dans av og til, og gjerne med en av spanjolene. Det er ikke lett å danse flamenco. Jeg synes det er vanskelig å koordinere armer og ben på riktig måte! 

Sett denne? Vurderer å innføre turistskatt i Valencia-regionen Hunden Bella var også med, og satt pent og rolig i en stol på enden av bordet. 
– Hun pleier å være med når vi kommer hit, smiler Waage. Hun oppfører seg alltid pent. Jeg tror at hun er den som setter størst pris på at høsten nå er på vei inn. Det er ikke alltid like greit å være bikkje når det er så varmt og fuktigheten er så høy som den har vært i sommer. Og nå blir det jo flere gåturer, det er fint å være ute i høstværet, dette er jo en herlig tid på Costa Blanca.

På bordet ved siden av sitter en spanjol og nyter en god konjakk. Han synes også det er greit at sommeren er over. 

– Det har vært en uvanlig varm sommer, og jeg har vært hjemme hele tiden, så nå er jeg lei av sol og varme. Her i Spania står jo solen nesten alltid på himmelen, men det er bedre å være til på høsten når luften er mye friskere. Men regn kan jeg godt være foruten, selv om det trengs. Det har blitt veldig tørt her i området i løpet av sommeren. Men nå pleier jo regnværet å vare bare et par dager om gangen, så jeg klager ikke. 

Han peker på bandet og legger til:
– Hva synes du om musikken? Er den ikke flott? Jeg synes det er hyggelig at så mange utlendinger finner veien hit. Det er mindre nordmenn her i kveld enn vanlig. De har nok holdt seg hjemme på grunn av været. Men de nordmennene som sitter på bordet ved siden her av dukker nesten alltid opp. De er noen ordentlige vikinger!

Les mer om:

Nyheter