Tok den store styrkeprøven i Spania

Ni spreke karer på 62 til 69 år fra Trondheim utfordrer seg selv og hverandre i tøffe fysiske styrkeprøver. Nå har de syklet Malaga-Torrevieja.

Terje Aspdahl

Publisert 13. oktober 2011 08:43

TORREVIEJA

Hvert år deltar de ni karene i alt fra Vasaloppet til Den store styrkeprøven Trondheim–Oslo. Nå i oktober var det å sykle fra Malaga til Torrevieja som sto på programmet til hardhausene fra Norge.

– Vi er nok litt snåle som velger disse utfordringene år etter år. Men dette er rett og slett en fornøyelse, både sportslig og sosialt, sier Ingebrikt Kulset til Vikingposten.

Bli venn med Spaniaavisen og Vikingposten på Facebook og delta i diskusjonene

Lørdag ankom de Torrevieja etter en uke på veien. En av deltakerne, Ottar Johansen, bor deler av året i Torrevieja og hadde lagt opp ruten fra Malaga.

– Jeg har kjørt løypen med bil to ganger fordi det er viktig å planlegge turen nøye. Det gir en trygghet som gjør turen triveligere. Alt fra hvilke veier vi tar og hvor vi skal slå oss til ro for natten, er bestilt før vi startet, sier Ottar Johansen.

Det viktigste er samhold under turen. Her er det ikke snakk om å gå i brudd.
– Er det noen som er fristet til å sprekke feltet og gå i brudd blir de straffet hardt. Vedkommende må spandere første runden med øl etter endt etappe, forteller Ingebrikt Kulset, og smiler.

Skal du leie leilighet i Spania? Sjekk ut prospektene her først

En uke ble brukt på turen. To av etappene var på ti mil, de to lengste under turen fra Malaga.
– Vi bevilget oss en hviledag. Det var også veldig varmt over fjellet med opptil 35 grader i skyggen. Jeg må også legge til hvor hensynsfulle bilistene i Spania er ovenfor sykelister, og de utrolig flotte sykkelveiene her i Spania. Ikke akkurat som vi er vant til fra Norge, sier Kulset.

Nå er den spreke gjengen allerede i gang med å planlegge neste tur.
Sannsynligvis går også den i Spania.

– Vi er ikke helt sikre på hvor ferden går, men det kan godt være det blir sykkeltur fra Barcelona til Torrevieja neste år, sier Ottar Johansen.