Tok ankeretappen fra Bodø til Albir

Sjømannskirken har fått anker på plass - takket være SAS og andre gode hjelpere.

Spaniaavisen

Publisert 5. mai 2011 08:07

ALBIR

Endelig har Sjømannskirken Albir/Villajoyosa fått sitt anker. Enhver sjømannskirke med respekt for seg selv bør ha et anker – selv om det blir færre og færre sjømenn…

– Jeg tror det var noen her i kirken som fikk med seg at sjømannskirken i Torrevieja hadde fått et anker for noen år siden. Derfor var det en gjeng her som bestemte seg for å skaffe et anker til kirken. Da de var godt i gang med jobben for å skaffe et anker, det vil si samle inn penger for å kjøpe et, kom en mann i menigheten frem og sa at han hadde et liggende på plenen hjemme i Bodø de kunne få. Og med god hjelp av SAS, som sponset frakten ned, har vi nå ankeret liggende utenfor kirkesenteret, sier sjømannsprest, Jermod Hausberg til Vikingposten.

Les også: Sjømannskirkene i Spania må ta mer ansvar

Ankeret ligger godt ankret opp i en stor palme like utenfor det nye kapellet ved senteret. En skikkelig kjetting sørger for at det blir liggende i fred.
– Jeg synes plasseringen er ekstra flott med korset i veggen i bakgrunnen. Det pynter virkelig opp utenfor kirkesenteret. Dessuten har ankeret også en stor symbolsk betydning. Ankeret står for håp. Sammen med korset og hjertet er ankeret med på å symbolisere tro, håp og kjærlighet. Vi i kirken er utrolig glade for ankeret og initiativet til denne gjengen som fikk det anskaffet. Et anker hører med i en sjømannskirke. Dessuten fikk vi det på plass på selveste påskeaften, forteller Hausberg.

Les også: Slik blir 17. mai-programmet i Torrevieja

Selv om det blir færre og færre sjømenn som bruker sjømannskirkene over hele verden, har de fleste sjømannskirker et anker i samlingen sin. Nå også kirken i Albir/Villajoyosa!