To av tre apotek i Alicante-provinsen stenger

Nå kan det være lurt å sjekke om du har nok medisin.

Terje Aspdahl

Publisert 1. november 2012 08:02

TORREVIEJA

Mandag 5. november blir det streik blant farmasøytene i Valencia-regionen. To av tre apotek vil holde stengt inntil de får betalt pengene de har tilgode fra regionsmyndighetene.

På toppen av dette holder mange apotek på å gå tom for medisiner, skriver Vikingposten i dag.

Innehaver og farmasøyt Jose Moreno ved apoteket i calle Gregorio Marañon 50 i Torrevieja roper varsko om situasjonen ved apotekene i Valencia-regionen.

Leiebil i Spania – fri KM – gratis norsk servicetelefon – prisgaranti

– På møtet tirsdag ble vi enige om å holde to av tre apotek stengt ikke bare på mandag, men frem til vi får utbetalt pengene vi har tilgode. Nå må myndighetene handle. Det er snart ikke medisiner i hyllene og vi kjøper ikke inn mer medisiner før pengene blir utbetalt. Det vil bety at vi vil gå helt tomt for medisiner innen kort tid. De som trenger livsviktige medisiner må kjøpe de inn nå, før apotekene er tomme, sier farmasøyt Jose Moreno til Vikingposten.

– For vår del er vi et "selvgående" apotek. Noe som betyr vi lever mest av reseptfrie medisiner. Vi har mange utlendinger som benytter oss uten resept. Men i den situasjonen vi er i nå må vi stå sammen. Derfor vil alle apotek være solidariske og holde stengte fra mandag. Dessuten vil vi ikke kjøpe inn nye medisiner, sier Moreno.

Hele denne saken kan du lese i ukens utgave av Vikingposten. Den er tilgjengelig som PDF her fra klokken 15.

…så blir den selvsagt distribuert i hele 10.000 eksemplarer til over 110 ulike steder på Costa Blanca og Costa Calida i dag og fredag.