Danske Gitte Lund Thomsen er byråd for utlendinger i Torrevieja.

Tilbyr utlendinger spanskkurs i Torrevieja

Registreringen er i gang.

TORREVIEJA

Institutt for internasjonale innbyggere i Torrevieja kommune organiserer i samarbeid med Alicante-provinsen, nye spanskkurs for internasjonale innbyggere registrert i Torrevieja.

Registreringene startet mandag 18. oktober og vil være åpen til 27. oktober.

– Kursene har vært arrangert en gang tidligere er veldig populært. Første runde var i forbindelse med corona-pandemien og man måtte da gå over til online-kurs. De som deltok var uansett meget godt fornøyd, forteller Gitte Lund Thomsen.
Hun er byråd for utlendinger i Torrevieja.

Høstens spanskkurs er i samarbeid med språksenteret «Centro de Estudios Königin».
– Kurset vil være i deres lokaler med oppstart i begynnelsen av november og har en varighet frem til januar neste år, sier Lund Thomsen.

Hun fortsetter:
– Jeg har ansvaret for integreringen i Torrevieja og det å kunne snakke spansk er en veldig viktig faktor i integreringen. Her i Torrevieja kan man fint klare seg uten å kunne snakke spansk. Men det åpner seg en ny verden med å kunne språket og man har også mange flere andre muligheter om man behersker spansk. Dette kurset er for registrerte innbyggere som er helt uten spanskkunnskaper eller de med noe basiskunnskaper.

Kurset har en kapasitet på 60 personer.
– Kurset starter med å finne den enkeltes nivå og vil deretter bli delt inn i grupper på cirka 10 personer. Det vil så være to ganger i uken og to timer per gang. 

Søknadene kan leveres elektronisk og med digital signatur eller ved registrering ved PROP-kontorene ved personlig oppmøte etter avtale. Søknaden må ledsages av en kopi av pass og recidensia. 

For spørsmål, kan du kontakte Institutt for internasjonale innbyggere via e-post på [email protected] eller på telefon 600 341 431.

Debatt
Spaniaavisen oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.