Tilbyr jobb til 30 nordmenn på Costa Blanca

Åtte norske selgere i Alicante skal snart bli til 30. Sydnorsk Telemarketing har etablert et stort salgssenter midt på Costa Blanca.

Spaniaavisen

Publisert 17. mars 2011 10:21

ALICANTE

Daglig leder i Sydnorsk Telemarketing (SNT), Christopher Isaksen, har åtte selgere som jobber for seg i lokalene de har sentralt i sentrum av Alicante. Men i løpet av få dager får de enda seks nye selgere på plass.

– Vi har plass til 30 selgere her. I gjennomsnitt regner vi med å være 25 som jobber her. Men på grunn av problemer med leveringen av Internett-linjer fra Telefonica er vi ennå ikke fullt bemannet. Telefonica lovet oss linjene klare 30. november. Den første Internett-linjen var imidlertid ikke på plass før 4. februar. Noe som igjen medførte at vi hadde åtte selgere her på full lønn i tre uker uten at de kunne selge en eneste liten binders, forteller en oppgitt Christopher Isaksen til Spaniaavisen.

Les også: Dette er hageeiernes nye skrekk på Costa Blanca

Han forteller at lokaliseringen av firmaet i Spania og på Costa Blanca ikke er tilfeldig.

– Skal vi få de beste selgerne i Norge må vi friste dem med et eller annet. Her har de gode arbeidsvilkår og de tjener bra, mens levekostnadene er lave sammenliknet med Norge. En selger hos oss jobber fra klokken 13.30 til 21 fra mandag til og med torsdag. Resten er fritid. Alle pauser er betalt, og vi gir opplæring til de som trenger det. For mange unge nordmenn er dette en flott arbeidstid. Da har man store muligheter for å nyte livet i storbyen Alicante. Det er et utrolig bra uteliv i byen her. Noe de tusenvis av studentene ved universitetet er med å sørge for, hevder Isaksen.

Les også: Boligsalget i Alicante-provinsen stiger kraftig

Frem til nå har Christopher Isaksen og SNT rekruttert sine selgere fra Norge. Aller helst unge mennesker med erfaring fra telefonsalg. Men nå vil SNT også ha fastboende nordmenn i Spania med på laget.

– Vi har et veldig godt produkt å selge. Ukebladene Vi Menn, Familien, Kamille og Det Nye er alle kjente blader for våre kunder hjemme i Norge. Vår største oppdragsgiver er Hjemmet Mortensen. Våre selgere sitter her i Alicante og ringer opp potensielle kunder i Norge for å tilby dem abonnement på disse bladene, forteller Isaksen.

Leiebil i Spania – gratis servicetelefon på norsk – prisgaranti

Han har selv ti år fartstid i bransjen telemarketing, og kjenner den ut og inn.
– Det meste av salg foregår på telefon. I Norge var det i 2007 kun 98 callsenter. Til sammenlikning var det 115 callsenter bare i Göteborg. I dag er det langt flere i Norge, og så er det begynt å dukke opp norske callsenter i utlandet. For med dagens Internett spiller det ingen rolle hvor i verden man sitter og ringer fra, sier Isaksen.

Hele denne saken kan du lese i dagens utgave av Vikingposten. Den kan du gratis laste ned her