Reise

Tilbyr ekstraservice til fly­reisende med ikke-synlige handicap

Her kan du bestille kortet du trenger.


MADRID

Dette er et synlig kort som kan bestilles via AENA´s hjemmeside, og som gir de reisende en forbedret adgang, både for passasjeren og dens ledsager, til blant annet sikkerhetskontrollen.

AENA, som driver spanske flyplasser,  har iverksatt dette initiativet for å forbedre omsorgen for passasjerer med ikke synlige handikap. Dette kortet gir flyplassens personal mulighet til å identifiserer de personer som bærer skiltet, og dermed gi dem den hjelp de trenger for å få en best mulig opplevelse når de reiser fra en av Spanias flyplasser.

Denne tilleggstjenesten er allerede i drift ved AENAs 11 mest travle spanske flyplasser: Adolfo Suárez Madrid-Barajas, Alicante-Elche Miguel Hernández, César Manrique-Lanzarote, Gran Canaria, Ibiza, Josep Tarradellas Barcelona-El Prat, Málaga-Costa del Sol, Palma de Mallorca, Sevilla, Tenerife Syd og Valencia. Målet er å gradvis utvide til de resterende flyplassene.

Kortet er tilgjengelig til personer med et fysisk eller psykisk handicap og som opplever det å reise som svært stressende.

Skiltet indikerer at personen kan bruke dette for støtte og hjelp slik at de mottar en større forståelse og bedre tid gjennom flyplassprosessen, skriver den spanske ambassaden i en pressemelding.

Her kan du laste ned kortet.

 

Debatt
Spaniaavisen oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.