Tilbake til livet - på golfbanen

I fjor høst ble hun kreftoperert. Nå svinger hun golfkøllene, og takker for livet.

Spaniaavisen

Publisert 8. september 2008 06:08

ALGORFA

Lone V. Andersen (52) og samboer Erik G. Nielsen (56) fra Nyborg på Fyn i Danmark, tilbringer mye tid i naturen når de ferierer i Spania. Det siste året har de imidlertid hatt andre gjøremål enn å sykle og vandre i spansk natur.

– Jeg ble operert for brystkreft i fjor høst. Det har vært litt av en sjau. Både for Erik og meg. Den siste cellegiftkuren avsluttet jeg rett før vi dro ned til Spania i sommer. Derfor går jeg med caps i sola. Håret har bare såvidt begynt å komme tilbake, forteller Lone V. Andersen.

Fra å være en frisk og sporty kvinne med en travel hverdag både i jobb og fritid, ble livet snudd på hodet da kreften meldte sin ankomst. Operasjon og etterbehandlinger har tatt på. Både fysisk og psykisk. Samboer Erik er også preget av kampen mot kreften. Det er krevende å være pårørende i en slik situasjon.

– Vi merket at vi var slitne og ute av form da vi ankom Spania for et par uker siden. Kiloene har lagt seg ubarmhjertig rundt midtpartiet for mitt vedkommende, og det var tungt å trille sykkelen der vi før har tråkket i

motbakkene. Noe drastisk måtte gjøres, sier Erik G. Nielsen bestemt. Gjennom en felles venn ble de introdusert for golf. Verken Lone eller Erik hadde noen sinne tatt i en golfkølle tidligere, men de syntes det så morsomt ut.

De bestemte seg for å gå for grønt kort før de dro hjem til Danmark. – Vi hadde golfleksjoner med en norsk pro flere timer annenhver dag i en hel uke. Ved siden av trente vi hardt. Minimum to økter per dag. Kjøleskapet ble tomt, og vi vasket treningstøy to ganger om dagen. All vår tid ble konsentrert om golf, forteller Erik med et smil.

Hardkjøret ga resultater. Både ferdighetstester og teori gikk som en lek. Den praktiske spilleprøven på golfbanen ble til slutt gjort unna med glans. Ifølge instruktøren deres er det kun én av 300 som klarer dette på den korte tiden Erik og Lone brukte.

Aller viktigst for dem er at livet nå er på vei oppover igjen. Golfen skal bidra til at fysikken kommer på plass etter lang tids fravær. Jeg har mistet halvannen kilo på denne uken. Det er en god begynnelse, sier Erik G. Nielsen, og tar et godt tak rundt sin kjære Lone.