Til krig mot nye parkeringsavgifter

Vil innføre blå parkeringssone - beboerne ser rødt.

Spaniaavisen

Publisert 12. januar 2014 19:36

SAN PEDRO DEL PINATAR

Etter kommunens beslutning om å innføre blå parkeringssone (parkering mot avgift) ser store deler av handelsstanden og beboere i Lo Pagan (Murcia)  rødt.

Det brygger opp til skikkelig oppgjør i den lille kystlandsbyen i San Pedro kommune. Beboere og handelsstand innkalt til møte hvor innbyggerne kan få sagt hva de mener.

Planen er å innføre parkeringsavgifter i store deler av Lo Pagan, først og fremst i strandområdet, men også i explanada de los Reyes Católicos. I sistnevnte område befinner blant annet en legekonsultasjon og fiskemarkedet seg. Mange næringsdrivende spør om folk er villig til å betale ekstra for en legekonsultasjon, eller for å handle.

– Det er klart at vi må høre hva innbyggerene mener, men det er ikke min sak å avgjøre og vi må vurdere protestene, sier byråd for transport, José Guillermo García, sier til Informacion.

Bakgrunnen for forslaget er at Lo Pagan særlig om sommeren er full av turister, hovedsakelig spanske. Det er trangt om parkeringsplassene og folk "reserverer" blant annet parkeringsplasser ved å sette ut plakater og lignende. 

Handelsstanden innrømmer at parkeringssituasjonen er prekær, men frykter likevel kundeflukt om man krever parkeringsavgift.