Til kamp mot ulovlig boligutleie på Costa Blanca

Hotellbransjen kritiserer regjeringen for ikke å ha gjort nok i arbeidet med å bekjempe illegal boligutleie.

Spaniaavisen

Publisert 4. september 2014 12:53

COSTA BLANCA

Antonio Mayor, lederen for organisasjonen Hosbec, som representerer hotellbransjen i Benidorm og på Costa Blanca, er ikke fornøyd med arbeidet som regjeringen til nå har gjort. Problemet ble tatt opp i tidlig i sommer og det ble da lovet at arbeidet med å bekjempe ulovlig boligutleie skulle prioriteres.

Mayor sier at i sommer har situasjonen bedret seg på Costa Blanca, men at mer bør gjøres, og han etterlyser med handlekraft. Han får støtte fra Joaquín Albaladejo, ansvarlig for turisme i Alicante-provinsen,og turistsjefen i Benidorm, Gema Amor. 

Antonio Mayor viser til situasjonen som fant sted i La Barceloneta-området i Barcelona i midten av august. Da det ble oppdaget at turister leide leiligheter som ikke var regulerte, ble utleievirksomheten stoppet i løpet av få dager.

– Lignende tilfelle har skjedd i Catalonia andre steder i landet, sier Mayor. 

Alle studier tyder på at denne sommeren også har vært en veldig bra sesong for hotellbransjen. I august var det gjennomsnittlige hotellbelegget på Costa Blanca 91,6 prosent, 0,5 prosent lavere enn i fjor. Benidorm kan vise til 92,5 prosent, en prosent lavere enn i august 2013.

– Jeg er ikke imot at privatpersoner leier ut sine leiligheter til turister. Men det må gjøres i kontrollerte former, sier Antonio Mayor.

Statistikk viser at det i Alicante-provinsen i august var 23 300 flere overnattinger sammenlignet med tall fra samme måned i 2013.