Til Costa Blanca med penger fra regjeringen

Arbeiderpartiets Raymond Johansen ble varmt mottatt i Alfaz del Pi i dag.

Spaniaavisen

Publisert 21. august 2009 12:15

ALFAZ DEL PI

Ordfører Vicente Arques i Alfaz del Pi er blitt vant til å ta i mot prominente gjester fra Norge. I dag var partisekretær i Arbeiderpartiet, Raymond Johansen på besøk. Arques viste stolt fram plaketten utenfor Casa de Cultura i Alfaz som ble avduket av statsminister Jens Stoltenberg da han var på besøk 17. mai i år.

– Det er viktig å holde kontakten med nordmenn her nede. I dag har jeg også gleden av å overbringe penger til oppstart og drift av en frivillighetssentral på Costa Blanca nord. Vi mener det bør være frivillighetssentraler der folk bor. Også her i Spania, sier Raymond Johansen til spaniaavisen.no.

Johansen, hvis bidrag fredag var på 150.000 kroner, er overbevist om at det er lønnsomt for norske myndigheter å satse på rehabilitering i Spania.

–Hva med sykehjem – mange plasser står ledige?

– Vi vet for lite om hva det skyldes at plassene står tomme. Det kan være byråkrati, dårlig kommunikasjon mellom kommunen og institusjonene i Spania, eller rett og slett at behovet ikke er der. Dette vil vi finne mer ut av, blant annet ved å besøke sykehjemmene her nede, sier Johansen til spaniaavisen.no.

Foruten besøk på Reuma-sol i Alfaz og Bærumshjemmet i Altea, får Raymond Johansen også tid til å besøke nordmenn som bor i Spania. Først i Albir, og senere i dag i Torrevieja.

– Det er varmt i forhold til hjemme, men svært hyggelig å være her, avslutter Raymond Johansen.