Til Costa Blanca med nytt show

I fjor var de i sjømannskirkene på Costa Blanca med Elvis-inspirert show. I år skal Rune Larsen og Helge Nilsen presentere musikk fra deres første år som musikere i Bergen på 1960-tallet.

Spaniaavisen

Publisert 23. september 2008 18:39

COSTA BLANCA

Rune Larsen og Helge Nilsen har de siste månedene hatt stor suksess med forestillingen "Save the last dance – En kjærlighetserklæring til striledansen". Nå kommer de til Spania for å presentere deler av showet.

– Striledansene var de første jobbene vi fikk da vi begynte som dansemusikere på 60-tallet. Musikken vår den gang ble for sterk for de finere stedene i Bergen. Det er egentlig litt rart å tenke på. I dag blir de samme sangene betraktet som snill familieunderholdning. Tidene forandrer seg, sier Rune Larsen.

Det er blitt en tradisjon at Rune Larsen besøker sjømannskirkene på Costa Blanca om høsten. De siste to årene har han hatt
med seg Helge Nilsen. Før dette var blant annet Tor Endresen med, og han har også hatt konserter alene. Larsen har til og med holdt preken i kriken med datteren Line Larsen Hopland som vikarprest. Til vanlig er Line kateket i Sjømannskirken i Alicante.

På 60-tallet var begrepet "Helge og Rune og The Stringers" velkjent over hele Norge. De var Bergen Beats fremste
ambassadører, og turnerte både i inn og utland. Så gikk de to vokalistene hver sin vei. Helge startet sitt eget "Helge Nilsens Orkester" og fikk en stor hit med "Moviestar" som lå åtte uker på førsteplass på Norsktoppen. Rune satset på gospel og salmer og spilte inn flere TV-programmer og laget en mengde plater med kristent innhold. Mest kjent er kanskje "Han er min
sang og min glede" som gav ham gullplate og som var den mest spilte sangen på Ønskekonserten i 1976. Mens Helge fortsatte som dansebandleder gjorde

Rune karriere som programleder på TV, før Lollipop-programmene forente både sangeren og programlederen. Programmet ble – i følge VG – det mest sette sang og musikkprogrammet i NRKs historie.