Tidligere Torrevieja-ordfører dømt til tre års fengsel

For korrupsjon.

Spaniaavisen

Publisert 1. desember 2012 08:29

TORREVIEJA

Pedro Mateo (PP) er dømt til tre år bak lås og slå av den høyeste rettsinstans i Valencia. I tillegg må han betale alle saksomkostninger – noe som beløper seg til en stor sum euro. Men Mateo må også betale 22.500 euro i erstatning til Torrevieja kommune.

Det var en hendelse i 2004, der Pedro Mateo skal ha manipulert saksdokumenter angående et anbud på renovasjonen i kommunen, han nå er dømt for. Dette gjaldt inngåelse av en kontrakt til en verdi av 98,8 millioner euro.

Mange kommentatorer i spanske medier sier en straff på tre års fengsel er alt for liten når man vet hvilke summer det her er snakk om. Dessuten ler man bare av erstatningen han må betale tilbake på 22.500 euro.

Hva Mateo har mottatt av renovasjonsselskapet for at de fikk en kontrakt verdt nesten hundre millioner euro er det ingen som vet.

Dommen kommer garantert til å bli anket inn til høyesterett i Madrid. Men presidenten for regionsregjeringen i Valencia, Alberto Fabra (PP), bekreftet etter dommen at Pedro Mateo er fjernet med umiddelbar virkning som nestkommanderende i PP i regionen.