Tidligere flyterminal kan bli shoppingeldorado

Planlegger for 109 butikker med hotell, kartingbane og Formel 1-simulator. 

Spaniaavisen

Publisert 14. mai 2013 06:35

EL ALTET

Den gamle terminalen (T1), som ble lagt ned i april 2011 på El Altet-flyplassen i Alicante, kan nå bli bygd om til shoppingsenter. I tillegg planlegger investorene å bygge et hotell på flyplassen, mellom T1 og T2.

Et firma er allerede etablert for å starte byggingen av senteret. Det heter Aerovillage, og har en rekke utenlandske investorer med. Man regner med at kostnadene med å bygge shoppingsenteret i den gamle terminalen vil komme på cirka 40 millioner euro, melder Informacion.

Finn hjelp i vår bransjeguide – en veiviser til næringsdrivende på Costa Blanca

Shoppingsenteret vil få et areal på 40.000 kvadratmeter, og vil gå over to etasjer. Den gamle parkeringsplassen like ved vil fortsatt kunne fungere som parkering for kjøpesenteret.

Eierne av El Altet, Aena, ser veldig positivt på planene. Ikke minst liker de tanken på at man vil bygge et hotell på flyplassen. Det kommer til å ligge mellom de to gamle terminalene, og vil kunne lette overnattingene til både piloter, andre ansatte i flyselskap og for reisende som skal ut med de tidligste flyene om morgenen.

Man regner med at shoppingsenteret indirekte og direkte vil kunne skape 650 mye arbeidsplasser. I tillegg til de 109 butikkene vil det også bli en egen gokartbane og simulatorer for Formel 1.