Tidenes Spansk/Norske comeback

Årets Spansk/Norske dager i Alfaz er det beste arrangementet noensinne. Nå kan til og med arrangøren sette av penger til neste års arrangement.

Spaniaavisen

Publisert 11. november 2010 15:01

ALFAZ DEL PI

Erland Dalen og Siegmund Watty arrangerte i år sitt niende Spansk/Norske dager. Etter et års pause på grunn av økonomikrisen, var de sist uke igjen tilbake. Og hvilket comeback!

– Ja, dette var et ålreit comeback. Vi har aldri tidligere hatt et så hyggelig økonomisk resultat. Nå kan vi til og med starte oppbyggingen av en buffer mot neste års arrangement. For det er helt sikkert vi kommer tilbake neste år med Spansk/Norske dager. Sannsynligvis på samme tiden. November ser ut til å være en bra måned å arrangere på. Tidligere har vi hatt Spansk/Norske dager i mars, men vi har ikke hatt like god respons fra publikum. Vi hadde kanskje mer folk totalt på arrangementet de første årene, men da var billettprisene så lave at vi ikke fikk et så bra økonomisk resultat som i år, sier Erland Dalen til Vikingposten.

Les også: Jørn Hoel briljerte i Alfaz

Det var to fulle hus på årets arrangement. Både Herbjørg Wassmo og Jørn Hoel trakk masse folk på sine kvelder. Dessuten var kabareten til Fire Frustrerte Fruer også godt besøkt.

– Vi kunne nok ønsket oss flere besøkende på de klassiske konsertene, men dette skal vi prøve å fikse neste år. Vi er faktisk i dialog med Arve Tellefsen. Han har også vært med tidligere og da hadde vi mange besøkende. Det er viktig for folk å vite at vi ikke kan betale artistene norske honorarer her i Spania. De artistene som opptrer her nede har betydelig avslag i sine honorarer. Men så kan vi tilby godt klima, de kan ta med sine nærmeste på en liten ferie og vi kan hjelpe dem med et fint opphold, forteller Dalen.

Les også: Stinn brakke for Herbjørg Wassmo

Dalen og Watty kommer likevel ikke til å fravike sine prinsipper om å opprettholde bredden på arrangementet. De skal ha både populære artister, klassiske utøvere, kor og forfattere.

– Vi vil også benytte anledningen til å takke våre samarbeidspartnere. Alfaz del Pi kommune med Elisabeth Marandi i spissen har bidratt masse i år. Det har også våre sponsorer, kirkesenteret og de frivillige hjelperne. Og foran neste års arrangement ønsker vi innspill fra dere som bor på Costa Blanca. Hvilke artister dere ønsker og andre ting vi kan forbedre, oppfordrer Erland Dalen.