Ti gode råd mot hoste

Vi er i den sesongen nå. Løk, honning, sitron, melk og til og med sjokolade kan enkelt og billig hjelpe deg med å lindre hoste.

Spaniaavisen

Publisert 19. november 2014 21:55

MADRID/COSTA BLANCA

Vanligvis er hoste forårsaket av en infeksjon i luftveiene og kan bli svært irriterende og fremkalle brekninger. I apotekene er det dusinvis av behandlinger som kan benyttes, men man har også en rekke produkter som kan bidra til å fjerne den uten medisiner.

Her har du 10 gode råd mot hosten:

1. Honningsirup
Honning er en svært effektiv for å lindre sår hals. En av oppskriftene som oftest brukes er en blanding av honning og kokosnøttolje. De mer eventyrlystne kan også legge til noen dråper honning i et glass whisky eller konjakk for å stoppe hosten.

2. Sitron med salt og pepper
I likhet med honning er sitron sterkt anbefalt for å fjerne hoste fordi det inneholder antibakterielle stoffer. Lag juice av saften av en sitron og tilsett salt og pepper. 

3. Løk og Coca-Cola
Kok opp løk med en boks coca-cola. Drikk blandingen når den er avkjølt. Blandingen blir ofte brukt som hostesaft på grunn av løkens antibiotiske egenskaper.

4. Honning og druer
Druer hjelpe til med å klarne lungene. Hvis du blander juicen med en spiseskje honning du får en perfekt drikke som er forfriskende for halsen og lindrer hoste.

5. Varm gulrotjuice
Bruk en blender til å lage gulrotjuice. Varm juicen i mikrobølgeovnen i noen sekunder og drikk den varm. Foruten å lindre hoste, fyller du kroppen din med vitaminer.

Les også: Seks råd når du skal ha leiebil

6. Mandler og appelsinjuice 
Knus mandlene til et pulver og bland det med litt appelsinjuice og en skje med honning. Du vil avlaste halsinfeksjoner og irriterende hoste.

7. Te med kanel
Bland en teskje med kanel i en kopp en grønn te. Drikk den så varmt som mulig og du vil oppdage etterhvert at det lindrer smerten og roer ned kløende hals.

8. Eukalyptusblader 
Kok opp vann i en gryte og tilsett eukalyptusblader. Dekk deg til med et håndkle over hodet og innhaler dampen i cirka tyve minutter.

9. Mørk sjokolade
Mørk sjokolade bidrar til å forbedre tørr hoste på grunn av sitt innhold av teobromin. Så prøv å ta 56 gram daglig når du hoster.

10. Varm melk 
Drikk et glass med varm melk før du legger deg. Ikke bare lindrer det hoste, men hjelper deg også til å få en avslappet søvn.