Tester ut ny veimerking

Nå blir disse å se i trafikken.

MADRID

Samferdselsdepartementet jobber med å forbedre trafikksikkerheten på veiene.

Nå har man innført en prøveversjon med nye veimerkinger innenfor det nye regelverket til Veidirektoratet - la Dirección General de Tráfico (DGT).

Veidirektoratet gjennomfører nå en test for å analysere oppførselen til sjåfører i møte med nye veimerkinger. Dette for å kunne kontrollere om implementeringen deres på spansk territorium ville ha positive eller negative resultater.

Eksperimentet har blitt lansert i Burgos, spesielt i Nava de Roa, på N-122 riksveien mellom kilometer 293-652 og 294-356.

To typer skal testes ut. Den ene veimerkingen blir kalt «dragens tenner», fordi den danner en rekke av hvite trekanter, og har som mål «å tvinge» sjåførene til å redusere hastigheten for å tilpasse seg trafikkreglene.

Den andre er «ødelagte kantlinjer» som skal advare sjåføren om at han eller hun nærmer seg et ulykkesutsatt område eller en ulykkesstrekning, og at farten bør senkes.

Debatt
Spaniaavisen oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.