Terrormannen ga uttrykk for nasjonalistiske holdninger

Hadde flere våpen hjemme - var medlem av pistolklubb.

Spaniaavisen

Publisert 23. juli 2011 05:29

OSLO/COSTA BLANCA

Anders Behring Breivik (32), som er pågrepet etter drapene på AUFs sommerleir og bomben i Oslo sentrum fredag, har gitt uttrykk for høyreekstreme holdninger, melder NTB.

Behring Breivik har avtjent førstegangstjeneste i Forsvaret og var medlem av Oslo pistolklubb. Han hadde flere våpen lovlig registrert i sitt navn, blant annet automatvåpen. Utover dette er han ukjent for politiet.

En barndomsvenn av Breivik opplyser til VG Nett at han skal ha blitt høyreekstrem i slutten av 20-årene, og postet en rekke kontroversielle meninger på Facebook.

Han skal også ha markert seg som enn flittig debattant på flere islamkritiske nettsteder, blant dem Document.no, der han i flere innlegg ga uttrykk for nasjonalistiske holdninger og framsto som kritisk til et flerkulturelt samfunn.

Behring Breivik har ingen kjent tilknytning til nåværende eller tidligere grupper på ytre høyre fløy, men var frimurer og medlem av Johannes–losjen St. Olaus T.D. Tre Søiler, melder NTB.

32–åringen har vært oppført med morens leilighet på Oslo vestkant som adresse, men i juni meldte han flytting til Rena i Østerdalen.