Terrorfare i Egypt gir oppsving for Spania

Britiske myndigheter advarer mot terrorisme i Egypt.

Spaniaavisen

Publisert 3. november 2012 21:03

Politiet i Egypt skal ha pågrepet fem personer i det de forberedte seg på å angripe vestlige turister i Sharm el-Sheikh. De fem ble arrestert nær grensen til Gaza mens de var i ferd med å bære rifler, pistoler og granater inn til et hus de brukte som skjulested, ifølge avisen The Mirror.

Britiske myndigheter fulgte opp pågripelsene fredag ved å endre trusselvurderingen sin for Egypt. De mener det nå er høy risiko for terrorisme i hele Egypt, inkludert Sinai.

Ser du etter feriebolig i Spania? Ta en titt her først

UD har ikke gått ut med samme advarsel som britene, men de fraråder nordmenn til å reise til den nordlige delen av Sinai.

Dette kommer til å få konsekvenser for nordmenn sine bestillinger i nær fremtid. Fredelige Kanariøyene er et feriemål som garanterer sommer og sol – helt uten fare for anslag fra islamske terrorister.

Etter revolusjonen i Egypt i januar 2011 fikk turistbransjen i Spania generelt og på Kanariøyene spesielt, et stort oppsving.

Etter de siste ukers arrestasjoner, og britiske myndigheters advarsler, kommer folk i Europa til å velge behagelige Spania i forhold til kaotiske og terrorfarlige Egypt hvis de ikke vil reise lenger enn fem–seks timer til sol og sommer.