Terra Mítica er best i test

...men det er en dyr fornøyelse. Se bildeserie og video her.

Spaniaavisen

Publisert 4. juli 2009 13:37

BENIDORM

Terra Mitica i Benidorm er ifølge Vikingpostens ekspertpanel den desidert beste fornøyelsesparken på Costa Blanca. Den har alt barn, ungdom og voksne etterspør.

Eneste ikke Terra Mitica kan tilby er et vannland. Men det forventer man ikke når man skal i slike fornøyelsesparker. Skulle de hatt eget vannland også ville et besøk i parken tatt minst to dager.

Les også: Alfaz del Pis minste fornøyelsespark

For Terra Mitica har masse fra de aller minste til de aller største – og tøffeste. En egen avdeling for de små midt i selve parken. Egne radiobiler for de aller minste. Likeså tømmerrenne for knøttene.

Ellers har de noen attraksjoner vi karakteriserer som de tøffeste. Klarer du alle de seks er du i kategorien fryktløs eller kanskje bare dumdristig.
* Inferno, som en av de nyeste ”karusellene” heter, betyr oversatt til norsk – helvete. Ikke rart etter en tur der. Man sitter fastspent i en stol og blir kjørt opp og ned rundt store tannhjul. Fremover og bakover. Samtidig snurrer stolen rundt sin egen akse. I tillegg går dette fort unna. Svimmel og kvalm…

Les også: Dette er partybyen på Costa Blanca

* Den gule berg- og dalbanen er ikke stort bedre. Der henger man i en stol under selve skinnene. Og dette går virkelig fort. Loop og svinger skarpe som trekanter. Man kjenner bare et sug magen når det braker løs. Så strammer hud og klær seg skikkelig til og etter noen runder med sterke G-krefter er man ferdig. Mørbanket og fortumlet…

* Slegga. Her sitter man rundt i et stort hjul. Dette hjulet henger i bunnen av en lang jernstang. Jernstanga vipper opp og ned fra side til side. Så å si nesten så den sviner rundt som en svingstang. Samtidig svinger hjulet man sitter i rundt og rundt. Her måtte vi rett og slett ofre hamburgeren etterpå…

* Berg og dalbanen i tre. Egentlig ikke så skummel. Man finner flere større og bedre i Skandinavia. Men det bråker og rister noe helt vanvittig. I tillegg er en av bakkene sånn passe at man kjenner litt kiling i magen.
Faktisk føler man seg helt OK etterpå…

* Pyramiden. En grusom opplevelse for dem som er lettskremte. Inne i pyramiden er det så å si helt mørkt. Der jobber det bare levende spøkelser.
Og de gjør jobben sin aldeles utmerket. Barn gråter og unge og ”eldre” damer hyler. Ikke gå inn her hvis du har barn som ikke tåler tøffe saker! Men send gjerne inn kona eller kjæresten. De har godt av litt spenning. Selv de tøffeste mannfolka kvekker til her. Skjelven og skikkelig svett…

* Fritt fall. Sier seg nesten selv. Man heises opp 75 meter i luften og slippes rett og slett ut i fritt fall i 75 meter før bremsene tar tak.
Følelsen når du sitter i tre sekunder på toppen og bare venter på å smake på innholdet i magen er ubeskrivelig. Men den er egentlig ikke så ”farlig” som den både ser og høres ut. Har du tatt den en gang er resten som en tur i parken… Ellers har parken så mange andre forskjellige attraksjoner og aktiviteter at vi ikke har plass til å nevne en brøkdel av dem. I tillegg har Terra Mitica utallige flott byggverk etter tema fra forskjellig lands staselige perioder i verdenshistorien.

Les også: Gasset og ranet i eget hjem

Det nye i år er et eget anlegg for paintballkrig. Sannsynligvis populært for ungdommen og de litt yngre voksne. Her er det bare å ta på seg verneutstyr, lade geværet og gi seg ut i krigen.

Men et besøk i Terra Mitica er en dyr fornøyelse. Et dagspass for en voksen koster tett på 60 euro. Barn er nesten halv pris.

Bli med på en tur – se video under.