Terje Tysland og Reidar Larsen på scenen i Alfaz

For første gang skal rockeren Terje Tysland og Mr. Blues, Reidar Larsen, holde en ordentlig konsert sammen.

Terje Aspdahl

Publisert 13. oktober 2011 08:13

ALFAS DEL PI

31. oktober kan publikum oppleve de to superveteranene i norsk musikkliv i Casa de Cultura i Alfaz.

– Vi har spilt mye sammen privat. Faktisk har vi spilt én gang på en lokal bar på Gran Canaria, nærmere bestemt i Arguineguin. Der har jeg bodd hver vinter de siste 17 årene. Men vi har aldri tatt steget ut tidligere og holdt en konsert sammen. Dette blir aller første gangen vi skal spille hverandres slagere sammen. Kun oss to, Reidar på piano og jeg på gitar. Vi gleder oss sikkert like mye som publikum, sier Terje Tysland til Vikingposten.

Les også: Benny Borg gir full gass i Spania

Terje Tysland har en fortid i Prudence, men han er mest kjent for trøndermusikk med rockefot etter at han gikk solo. Tysland er en folkets mann, og en kløpper til å komme opp med fengende refreng. ”Heile livet for dæ” og ”Liddeli’gla” er gode eksempler på dette. Tyslands siste plate, ”Liddeli gla” solgte i 20.000 eksemplarer.

Reidar Larsen er uten tvil Norges mest kjente blues-pianist, vokalist og komponist. Larsen fikk i 2009 Spellemannsprisen som beste bluesartist. Han var blant annet med på oppstarten av Stavangerensemblet, og har gitt ut plater siden 1982. Flere av dem har solgt til gull. Så har han da også fått tilnavnet "Mr. Blues".

Finn hjelp i vår bransjeguide her

– Jeg har vært på Costa Blanca en gang tidligere. Den gangen spilte jeg i et bursdagsselskap på Reuma Sol. Et flott sted. Også denne gangen skal både jeg og Reidar i samme bursdag. En kompis fyller 50 år, og vi skal spille litt for ham. Derfor tenkte vi at dette var en gylden anledning til å holde vår første konsert sammen. Jeg er på en 100 års jubileumsturne i Norge i år. Jeg har holdt på i 40 år som artist og fylte 60 år. Det blir akkurat 100, sier Tysland og ler.

PS! Billetter til konserten fås kjøpt på Den norske bokhandelen i Alfaz del Pi.