Tenk deg slank

Spansk klinikk hevder hypnose gjør susen.

Spaniaavisen

Publisert 18. februar 2009 07:54

FUENGIROLA

Elite-klinikken i Fuengirola hevder at hypnose kan helbrede fedme. Under hypnose innbiller folk seg at de har fått et såkalt matmål tilpasset. Dette gjør at de inntar mindre mat, og dermed går ned i vekt.

Metoden består av seks totimers behandlinger og koster bare en tiendedel av det originale matmålet, som må opereres inn i magesekken.

Les også: Olivenolje mot brystkreft

– Så langt har 70 prosent gått ned i vekt ved hjelp av hypnosen, sier klinisk terapeut ved klinikken, Martin Shirran. Metoden er enkel. Den går rett og slett ut på å hypnotisere folk til å tro at de har et matmål inne i magesekken. Et ordinært matmål innsnevrer magesekken slik at man ikke klarer å innta samme mengder mat som tidligere. Gjennom hypnose blir altså kroppen lurt til å tro at målet er der.

– Dette er en kombinasjon av kognitiv terapi, veileding gjennom billedbruk, visualisering og dybdehypnose, forklarer Shirran. Han påstår selv å ha gått ned 25 kilo da han var forsøkskanin for metoden i fjor.

Les også: En neve nøtter forebygger hjertesykdommer

Behandlingen koster 795 euro for seks økter, men det er for tiden lange ventelister. Går man til kirurg for å få satt inn matmålet fysisk, koster det 9.000 euro. Det hevdes at blant annet fotballspilleren Diego Maradona har underkastet seg denne operasjonen.

Siden tro kan flytte fjell, er det vel heller ikke utenkelig at man kan tenke seg tynn.