Taxi-krangelen på flyplassen fortsetter

Bom skal hindre at drosjekunder "stjeles".

Terje Aspdahl

Publisert 23. oktober 2013 17:54

ALICANTE

I utgangspunktet er det kun taxier fra Elche som kan hente passasjerer på flyplassen, siden den ligger i Elche kommune. Taxisjåførene på flyplassen på El Altet har i lengre tid klaget på at drosjer fra andre kommuner stjeler kunder.  Nå lover myndighetene i Valencia at noe skal gjøres. 

I første omgang skal det settes opp en bom som kun slipper forbi de drosjene som lovlig kan hente passasjerer på terminalen. I tillegg vil man øke kontrollen. Og samarbeidet med Guardia Civil vil intensiveres for å kunne føre bedre kontroll, også på veiene til og fra flyplassen.

Les også: Krever beskyttelse når de kjører til flyplassen

Drosjer fra andre kommuner kan hente kunder på flyplassen, men kun etter forhåndsbestilling. Dette blir det syndet mot, og sjåfører fra Elche forteller om kollegaer fra andre kommuner som står i ankomsthallen for å kapre kunder.

– Problemet er at på plakatene de står med er det ikke navnet på kunden som står skrevet, det er navn på urbanisasjoner. Det gjør de for å jakte på nye kunder, etter å ha levert noen på flyplassen, uttaler en frustret sjåfør til avisen La Verdad.

Taxisjåførene La Verdad snakket med på flyplassen hilste tiltakene velkommen, men hadde liten tro på at det ville hjelpe.