Tatt for urinering - trakk pistol mot politi

Briter arrestert for drapsforsøk.

Spaniaavisen

Publisert 11. mars 2009 17:55

En britisk mann er arrestert etter drapsforsøk på en betjent fra Guardia Civil. Politimannen snakket til mannen for urinering på åpen gate i Alhaurín el Grande. Sannsynligvis pekte den mistenkte på politimannens bryst med pistolen sin på halvannen meters hold. Han forsøkte å fyre løs, men avtrekkeren gikk på mirakuløst vis ikke av.

Les også: Skutt i narkooppgjør

Det var ved 20-tiden på kvelden at to betjenter fra Guardia Civil ble oppmerksomme på tre menn, hvorav den ene urinerte på gaten. I følge vitner nærmet betjentene seg mennene og gjorde seg til kjenne. Én av mennene dro fram et våpen som senere viste seg å være ekte, pekte på politimannen nærmest seg, og forsøkte å skyte to ganger. Heldigvis sviktet våpenet og den andre politimannen fikk fram sitt eget våpen. Den mistenkte forsøkte seg ikke for tredje gang.

Les også: Frastjålet smykker for 60.000 euro

Etter noen sekunder la mannen våpenet ned og ble anholdt av politiet for forsøk på drap. De to mennene som var sammen med den mistenkte, forsøkte å stikke av men ble innhentet etter kort tid av andre patruljer i byen. Én av dem skal ha kastet en stor kniv under rømmingen. Alle tre er middelaldrende briter. To av dem ble varetektsfengslet fredag.