Tatt 19 ganger i samme fotoboks

Slo plutselig på radar som har stått ubrukt i to år - bilistene ble ikke varslet.

Spaniaavisen

Publisert 6. september 2009 08:39

Kjører du forbi Xátiva om dagen kan du få en ubehagelig overraskelse. Et radarkamera som ble installert på Xátiva – Genovés-vegen for to år siden er uten varsel plutselig blitt slått på.

Resultatet er en mengde bøter for lokale sjåfører som glatt har oversett radaren og ”lekekameraet”.

Les også: I denne byen har du å oppføre deg pent

I Genovés, en by med 2.800 innbyggere, har mer enn 500 fartsbøter blitt skrevet ut bare i forrige uke.

Noen innbyggere har fått så mange som 19 bøter, og flere har mottatt fem eller seks på gjennomsnittlig 100 euro hver (870 kroner).

Ordfører Emilio Llopis sier at folk er redde hver gang postmannen ringer.
– På bare én dag har opptil 60 trafikkbøter blitt sendt i posten. Det er helt forferdelig, sier han.

Les også: Får bøter for de rareste ting

Ordførerne i nabobyene Quatretonda og Llutxent er blant hundrevis av sjåfører som også er bøtelagt etter at fotoboksen har vært i sving. Kameraet er på slutten av en bratt bakke akkurat før en sving, og fartsgrensen senkes plutselig til 80 km.

Trafikksjefen i provinsen, María Dolores Pérez benekter at man igangsatte radarmålingene for å få inn penger i en slunken kasse. Hun sier at sjåførene som har fått en mengde bøter kan takke seg selv. Det viser at disse sjåførene stadig bryter fartsgrensen.

Hun legger til at det finnes mange radarbokser, men ikke nok kameraer. Derfor blir kameraene flyttet fra sted til sted. På denne måten kan radarfellen dukke opp på et nytt sted hver dag.