Tar undervisningen på bar

Folkeuniversitetet er nå på plass i Torrevieja. Nærmere bestemt på Bar La Luna. Tidligere var Folkeuniversitetet bare representert i Alfaz del Pi-området.

Spaniaavisen

Publisert 16. oktober 2008 07:30

TORREVIEJA

Folkeuniversitetet hadde i realiteten to valg dette året. Enten måtte de legge ned hele virksomheten i Spania, eller trappe opp. De har valgt det siste.

Vibeke Blindheimsnes er Folkeuniversitetets nye ansikt på Costa Blanca. Hun satser friskt med kurstilbud innen språk, internett, vin, mat og flamenco. Vi treffer henne på Bar La Luna, noen kilometer sør for Torrevieja, sammen med innehaver av baren, Irene Skullerud.

– Fordi vi ønsker å være et samlingssted for nordmenn, blir dette et kjempeflott tilskudd til den øvrige virksomheten vår. Blir det stor pågang, innreder jeg gjerne undervisningsrom i 2. etasje over baren, sier Irene Skullerud på Bar La Luna.

Vibeke er spent på om skandinavene på Costa Blanca melder seg på, slik at kursene kan gå sin gang.
– Jeg har et års permisjon fra jobben som lærer ved Folkeuniversitetet i Oslo. Siden jeg har tilbrakt mye tid i Spania gjennom årene, var dette en sjanse jeg nødig ville la gå fra meg. Jeg kommer til å arrangere et mangfold av kurs. Ingen er eksamensrettet, så folk behøver ikke grue seg av den grunn, forteller Vibeke Blindheimsnes til Vikingposten.

Fortsatt er det ledige plasser på kursene.
– En del har svart på annonsene mine, og jeg håper at vi får nok påmeldte til å kunne starte opp noen kurs i oktober. Jeg kjører i gang over nyttår også, så de som ikke har anledning nå, kan komme tilbake da. Tidligere har jeg undervist innvandrerkvinner i norsk.  Å lære skandinaver spansk byr antakelig på noen av de samme utfordringene. Språket er ukjent, men langt fra umulig å lære seg, forsikrer Blindheimsnes.

Det er Vibeke selv som vil stå for undervisningen i spansk. Dessuten er det hun som administrerer alt rundt kursene. Mannen, Anders Filip Eng skal ta seg av kurs både innen data, mat og vin.
– Jeg trenger noen som kan undervise i flamenco! Selv om jeg har gått noen kurs i det selv, anser jeg meg ikke for god nok til å lære bort til andre ennå. Det finnes sikkert noen kløppere i det her på kysten, tror Vibeke Blindheimsnes.

PS! Det vil selvsagt også bli undervisning nord på Costa Blanca fra Folkeuniversitetet både frem til jul og etter nyttår.