Tar turen fra Vadsø til Costa Blanca år etter år

Jon Petter Harika (57), Tom Rosanoff (50), Trond Anfinnsen (68), Henry Wikstrøm (63) og Geir Johansen (62) fant sitt sykkelparadis nord på Costa Blanca.

Spaniaavisen

Publisert 29. mai 2014 08:27

ALTEA

Fem år på rad har sykkelteamet Artic Team fra Vadsø og Finnmark tatt turen til Altea i mai måned. I løpet av det en ukes lange oppholdet sykler de 8-10 mil hver dag.

– Her er det helt topp. En fantastisk natur og nydelig mat og vin. Det er stadig noe nytt å oppdage. Vi har noen faste sykkelruter og spisesteder som vi stikker innom for lunsj. I løpet av disse årene har vi blitt kjent med mange hyggelige folk. Jeg har tidligere syklet mye i Nord-Spania og har med meg flotte opplevelser. Jeg to andre fant ut at vi skulle prøve andre steder i Spania, sier Trond Anfinnsen.

Interessert i det som skjer i Altea? Her finner du oversikten

Valget falt på Costa Blanca nord med base i Altea.

– Vi ble en gjeng på seks stykker. Fem av oss har fortsatt tradisjonen. Denne gangen er det de fire faste og en ny som er med. Vi storkoser oss på turene våre som er grunnen til at vi kommer tilbake år etter år.

Sykkelgjengen har alle ulik yrkesbakgrunn, og noen av dem er nå også pensjonerte. Men de har en ting felles: De liker alle å holde seg i form og nyte god mat og vin. 

– Dette er en aktiv «gutteferie». Jeg er avhengig av å trene på grunn av astma og en aktiv jobb. Om vinteren går flere av oss på ski og om sommeren blir det sykkel- og løpetrening. Jeg deltar også på flere sykkel- og skiløp i løpet av året. Men det absolutte høydepunktet er å komme hit. Vi er en flott gjeng som hygger oss i hverandres selskap. Dette er et et fantastisk sted og et område med utallige syklemuligheter, men det er mangel på sykkelkart, sier Jon Petter Harika.

Les også: Mener Altea er en av de 10 vakreste byene i Spania

Dagens sykkeltur gikk til Guadalest og videre innom fjellene i Sella. Deretter til Finestrat før de syklet tilbake til Altea. Neste dag går turen til Benissa og opp fjellene. Deretter til Tarbena så til Callosa før de sykler tilbake til basen.

– Jeg er her for å nyte. Det er fantastisk å kunne kombinere trening i naturskjønne omgivelser i et perfekt klima med god mat å drikke. Mange flotte opplevelser, men også noen som vi kunne vært foruten. En av de første dagene falt en av «gutta» stygt. Han ble skikkelig mørbanket. Han kunne dessverre ikke være med oss i dag. Muligens må han også avstå fra resten av turene. Med heldigvis så gikk det tross alt bra, sier Tom Rosanoff.