Tar suksessforestilling fra Det Norske Teater til Costa Blanca video

Klar med spesialoppsetning.

Spaniaavisen

Publisert 2. juni 2014 17:39

VILLAJOYOSA

Teaterstykket Abrahams Barn er skrevet og fremført av Svein Tindberg, og regissert av Kjetil Bang-Hansen. Nå skal de ta suksessen videre til Spania med en spesialoppsetning hvor Solgården i Villajoyosa er vertskap.

Dermed blir det to forestillinger i høst, 14. og 16. oktober med suksessen fra Det Norske Teater i Teater Auditoriet i Villajoyosa. Stykket som opprinnelig skulle spilles 10 ganger, er nå blitt spilt 242 kvelder på Det Norske Teater i Oslo og sett av 85.000.

Abrahams Barn vant Hedda-prisen for “årets forestilling” i 2012. – En mann alene på scenen, en svevende jordklode som eneste scenografi. Det var teaterårets beste opplevelse, mente Hedda-juryen.

Interessert i det som skjer i Villajoyosa? Her finner du oversikten

Gjennom historie, og hellig tekst forteller Svein Tindberg og regissør Kjetil Bang-Hansen om tre religioner; om likskap og ulikskap.

– Jeg tror at man er nødt å være veldig bevisst på sin egen kultur før man møter en fremmed en. Et senter som Solgården lever midt i mellom den spanske og den norske kulturen. Målet vårt har alltid vært å være en arena, et møtested for disse kulturer hvor alle kan føle seg trygge i møte med det fremmede. Vi tenker at våre gjester, om de er her for kortere eller lengre opphold, vil sette pris på kulturelle opplevelser som dette: norsk teater på spansk jord. Samtidig er dette en anledning til å strekke ut en hånd til den norske kolonien på Costa Blanca. Vi har et godt samarbeid med den og mange nordmenn deltar som frivillige på våre aktiviteter. Et slik initiativ vil berike alle parter. Vi gleder oss til å kunne oppleve Svein Tindberg i auditoriet i La Vila, sier direktør Pablo Sbertoli ved Solgården.

Han retter samtidig en stor takk kommunen som "nok en gang legger det til rette for at vi skal bruke det flotte auditoriet i byen".

Se video under her