Tar spanskkurset via skype fra Norge

Blant spener og spanske gloser sitter Regine Nagelhus hver mandag og torsdag. Da er budeia på spanskkurs via skype i Alfaz del Pi.

Spaniaavisen

Publisert 1. august 2012 13:05

HUGUDALEN/ALFAZ DEL PI

Åtte modige kvinner og menn har meldt seg på intensivkurs i den spanske sommervarmen. Eller det vil si, det er ikke like varmt for alle. Regine Nagelhus fra Steinkjer – budeie og lærer – følger kurset i Spania via Skype, fra setra i Hugudalen. Og der viser gradstokken tjue grader forskjell fra Spania.

Før Regine Budeie kan sette seg foran klokkestrengen i korstingsbroderi og koble seg opp på spanskkurset i Spania , er det 17 kyr som skal melkes og fem kalver som skal stelles.
– Det kan bli litt travelt innimellom. Har faktisk kommet for sent to ganger til timen på grunn av kalving på beite om natta. De dagene jeg har vært på kurs har jeg fått tillatelse av bonden å starte i fjøset klokka seks. Det har ikke gått han hus forbi at jeg er opptatt med andre ting, forteller Regine.

Leiebil i Spania – gratis norsk servicetelefon og prisgaranti

– Spanskkurset har vært krevende. Minst to timer lekselesing hver dag. Men for meg som skal flytte tilbake til Spania til høsten har det vært et godt spark bak til endelig å begynne å kommunisere med mine spanske venner på spansk.

Klassekameratene synes det er topp med "skypebudeia" som følger kurset. Alle vil sitte ved siden av henne. – Og heldigvis slipper vi fjøslukta, sier deltakerne i Spania. De andre kursdeltakerne har også satt av fire uker i den spanske sommervarmen for å pugge spanske gloser.

Terje Rendal fra Bodø forteller at hovedgrunnen til at han bokstavelig talt svetter på skolebenken, er at han vil lære spansk av respekt for spanjolene og landet han bor i.

Her finner du nesten 50 boliger til salgs i Spania

– I jobben trenger jeg det faktisk ikke, for jeg er ansatt på et norsk sykehjem. Det motsatte er tilfellet for kona.
– Jeg trenger spansk i jobben, og er veldig glad for at jeg endelig tok meg tid til dette, sier Merete Rendal.

Roar Lorenzen fra Mosjøen har nettopp flyttet til Spania.
– Vi har startet eget firma med boligutleie, og jeg kan ikke se for meg at vi skal bo her uten å kunne språket.

Lærer på kurset Francesco Perez Baldo har bare positivt å si om den nye undervisningsformen.
– Det er tydelig like godt læringsmiljø i Hugudalen som i Alfaz del Pi. Det er motivasjonen som teller. Og det mangler ingen av disse, avslutter han og synes de har blitt fantastisk flinke alle åtte.
– Fra null spanskkunnskaper til å skrive stil på fire uker kommer ikke av seg selv, sier Baldo.