Tar selvkritikk etter at legekontor i Torrevieja plutselig ble stengt

Torrevieja-praksis åpner om to uker.

Spaniaavisen

Publisert 14. juni 2012 06:36

TORREVIEJA

Klinikken til Herulf Torset i Torrevieja er stengt uten han kan gjøre noe med det. Torset må bare beklage at lege Nidia Reppe plutselig reiste hjem til Norge.

I september 2011 fortalte Vikingposten at lege Herulf Torset var glad for at lege Nidia Reppe tok over klinikken hans. Kun åtte måneder senere tok Reppe med seg sine saker og flyttet til Norge igjen – uten at verken pasienter eller andre på Costa Blanca fikk beskjed om dette. I juni har flere pasienter prøvd å få kontakt med klinikken til Torset uten å lykkes.

Finn hjelp i vår bransjeguide – en veiviser til næringsdrivende på Costa Blanca

– Jeg fikk beskjed i god tid om at Nidia ville tilbake til Norge i månedsskiftet mai/juni, og ser i ettertid at jeg skulle informert bedre om dette til pasientene. Nå er imidlertid saken slik at hun er flyttet hjem, og jeg kommer ned om halvannen uke for å overta klinikken til ny lege er på plass. Den nye legen er allerede ansatt, og hun venter bare på den spanske godkjenningen for å overta klinikken. Jeg håper dette vil skje i slutten av juni – på samme tid som jeg er der nede. Da jeg ansatte Nidia Reppe var det med intensjoner om at hun skulle bli på klinikken i Torrevieja i overskuelig fremtid. Det at hun plutselig ville tilbake til Norge, hadde jeg ikke kontroll over, sier Herulf Torset til Vikingposten på telefon fra Norge.

– Vikingposten har fått henvendelser fra en fortvilet pasient som tok blodprøver i slutten av mai hos lege Nidia Reppe, men som ikke fikk svar på disse på grunn av Reppe var flyttet hjem til Norge, og ingen tok telefonen på klinikken i Torrevieja. Dette kan da umulig være bra legepraksis?
– Vi leger er personlig ansvarlige for våre pasienter. Det er den enkelte leges ansvar å følge opp sine pasienter. Slik er den vanlige praksisen blant norske leger. Jeg kan bare beklage på vegne av klinikken i Torrevieja at vedkommende pasient ikke har fått oppfølging. Men på grunn av taushetsplikten kan jeg ikke kommentere enkeltsaker, sier Herulf Torset.

Les også: Stengte norske legekontorer på Costa Blanca

Om halvannen uke kommer igjen legekontoret til Torset til å være betjent med en lege fra Norge. Og denne gangen både håper og tror Torset at legen kommer til å bli i flere år på Costa Blanca.

– Denne legen har gitt klart uttrykk for at hun kommer til å bli i Spania i en lengre periode. Jeg skal som nevnt tidligere ned å gi henne en innføring i jobben i Torrevieja, og så regner vi med at alt igjen er i orden, sier Torset.