Tar myggen siste stikk? Prøv hemoroidesalve

Her har du legens råd mot myggbitt.

Spaniaavisen

Publisert 23. juni 2011 07:14

COSTA BLANCA

Nedbøren som har kommet over så å si hele Spania denne forsommeren, har gjort forholdene optimale for klekking fra moskitoene. Myndighetene går nå ut og advarer folk i spesielt utsatte områder, som rundt saltsjøene ved Torrevieja, om at det kommer til å bli økte myggplager i år enn i forhold til tidligere år.

Myndighetene kommer også med tips til forholdsregler mot myggplagene hjemme hos folk. Man bør ikke ha vann stående utenfor boligene i blomsterpotter eller kar. I tillegg bør man rengjøre drikkekarene til kjæledyrene daglig, og ta inn drikkekarene om nettene.

Les også: Sprøytingen mot moskitoinvasjonen er i gang

Vikingposten har snakket med lege Vidar Hjelset i Albir om råd angående myggplager. Både hva som er preventivt mot stikk, behandling og hva man kan selv gjøre når det virkelig svir…

– Det er mange ting myggen ikke liker. Eurax er et myggmiddel man bare får i Norge, men det er etter min mening noe av det beste. Ellers bruker jeg selv spray mot kakerlakker og andre insekter til å beskytte oss mot myggen. Denne sprayen er giftig og skal ikke sprayes mot kroppen. En stor sprayboks man får kjøpt i alle dagligvarebutikker i Spania. Spray på beina til møblene du sitter i, eller litt rundt bordet. Spray på dør- og vinduskarmer og du får ikke mygg inn i rommene. Myggnetting er også bra, men ikke alle har det montert opp. Slike dingser man setter i stikkontakter, og som skiller ut lukt er også noe myggene ikke liker, forteller lege Vidar Hjelset.

Les også: All nedbøren fører til moskitoinvasjon

Er du likevel så uheldig å bli bitt eller stukket av myggen anbefaler Hjelset å smøre på After Bite, en stift man får kjøpt på alle apotek.

– After Bite er egentlig bare ammoniakk som er blandet ut. Har du salfumant hjemme på kjøkkenet er dette like godt å ha på stikk. Men bland det ut, og påfør med en bomullsdott, sier legen.

Hjelset forteller videre at alle typer kortisonsalver også virker dempende på et myggstikk. I tillegg til øredråper. Men det aller beste middelet man kan smøre på et myggstikk som plager en stakkars kropp er hemoroidesalve.

– Reagerer man kraftig på myggstikk er det beste å smøre på en antihemorroidal pomada. Eller hemoroidesalve på norsk. De mest alvorlige infeksjonene etter et myggstikk kan utvikle noe vi kaller rosen. Da må lege oppsøkes. Heldigvis blir ikke mange alvorlig syke etter myggstikk, men noen trenger legebehandling. For en lege er det enkelt å behandle alle slags myggstikk, sier Vidar Hjelset.