Tar grep mot kriminaliteten i Alfaz del Pi

Politisjef, byråd for sikkerhet, ordfører og lederen for kommunens handelsstand har diskutert den siste tids økning i innbruddene mot forretningsdrivende i kommunen.

Spaniaavisen

Publisert 16. juni 2011 06:59

ALFAZ DEL PI

For en uke siden ble en gullsmed i Albir ranet – for absolutt alt av verdi. En rumensk bande holdt eieren som gissel i sju timer mens de samtidig ranet butikken. Dette er kun ett av mange innbrudd og ran blant handelsstanden i kommunen den siste tiden.

Nå roper hele handelsnæringen på mer politi i gatene – og da spesielt i Albir. Vikingposten snakket med Elisabeth Marandi om problemstillingen. Marandi er rådgiver og Genoveva Tent sin høyre hånd. Tent er byråd for sikkerhet og politiet i kommunen.

Les også: Brutale Albir-ranere sto bak i alt seks tyveri

– Vi er inne i en tid med en anstrengt økonomi i kommunen. Det er ikke bare å trylle frem flere politifolk. Vi regner med å ha på plass to nye betjenter i løpet av sommeren. Ellers må vi klare oss med de 18 betjentene som er på jobb i løpet av et døgn. Men vi har også tett samarbeid med Guardia Civil. Vi skal ha et møte med ledelsen for denne politistyrken, som er i Alicante, i løpet av de neste ukene, sier Elisabeth Marandi til Vikingposten.

Les også: Her tar nordmannen bilde av motorveiranerne

I Alfaz del Pi er det til enhver tid seks Policia Local betjenter på jobb. Seks om dagen, seks om kvelden og seks om natten. De skal patruljere store områder i kommunen.

– Vi håper et tettere samarbeid mellom Guardia Civil og Policia Local skal føre til at vi klarer å forbedre situasjonen i kommunen, sier Marandi.