Tapte penger på hus som aldri ble ferdig

Går rettens vei for å få tilbake sparepengene sine.

Spaniaavisen

Publisert 8. januar 2009 17:40

MURCIA

To britiske familier har startet en rettslig prosess mot utbyggerfirmaet Peina etter at boligprosjektet La Tercia Real (LTR) golf resort ikke blir bygget.

Familiene Hearn og Hunter betalte for to år siden 80.000 euro hver mens planene om eiendomskomplekset nær Sucina i Murcia enda var på tegnebrettet. De solgte husene sine i Storbritannia for å finansiere depositumet til drømmehusene, og flyttet inn i leide boliger i påvente av bygging.

Les også: – Bankene kveler oss

Nå har de ikke hus verken i Storbritannia eller Spania, og får ikke pengene tilbakebetalt, til tross for at de har en bankgaranti. Familiene har betalt henholdsvis 800 og 750 pund månedlig i husleie, og ytterligere 100 pund for lagerplass til møbler og annet innbo. Advokaten deres har sendt formelle krav til både banken og Peinsa.

Begge familiene ser fram til å få saken rettslig prøvet i et forsøk på å få tilbake sparepengene sine, melder CBN.

Les også: Boligutleiere snyter på skatten

­- Mareritt er ikke et dekkende begrep for hva dette har gjort med to hardt arbeidende familier med en spansk drøm. Eiendommene var ikke feriehus, de var de eneste husene vi hadde, forteller Jackie Hearn.

Hun forteller videre at kompensasjonen de er blitt tilbudt for et manglende nøkkelferdig hus bare er en spøk i forhold til hva kontrakten inneholdt. I august i fjor ble de tilbudt en rabatt på 10.000 euro fra salgskontoret til Peinsa.

– Vi var klare til å trekke oss ut, men vi snakket om drømmehuset, og vi lot tvilen komme tiltalte til gode, forteller fru Hearn.

Her finner du boliger til salgs.