- Tappet norsk sykehjem i Spania for millioner

Eks-direktør siktet for å ha underslått 14,6 millioner kroner.

Terje Aspdahl

Publisert 21. november 2013 10:10

ALFAZ DEL PI/BERGEN

Tidligere forstander og direktør ved Stiftelsen Betanien, Are Blomhoff (61), er siktet for grovt underslag av 14,6 millioner kroner fra sin arbeidsgiver.

Ifølge Bergens Tidende var Blomhoff en nøkkelperson i driften av sykehjemmet Fundacion Betanien i Alfaz del Pi fra 2001.

Han har hatt tilgang til en spansk konto som jevnlig ble tilført midler fra stiftelsen i Norge. Midlene skulle dekke vedlikeholdet ved sykehjemmet.

BT skriver at Blomhoff skal ha brukt denne kontoen nærmest som sin egen personlige lommebok. Dette skal ha pågått over en periode på syv år hvor 61-åringen var daglig leder.

Trenger du leiebil? Fri kilometer og gratis norsk servicetelefon

I februar fikk Are Blomhoff (61) Kongens fortjenstmedalje. Nå er han siktet for underslag av 14,6 millioner kroner fra sin arbeidsgiver.

– Saken er svært alvorlig for Stiftelsen Betanien Bergen, men det er viktig å påpeke at det er stiftelsen som er skadelidende og ikke våre oppdragsgivere, beboere, pasienter eller klienter. All dokumentasjon er overlevert politiet, som vi samarbeider tett med for å belyse alle sider ved saken.

– Dette er en høyt betrodd medarbeider, som har misbrukt den store tilliten vedkommende har nytt i organisasjonen i en årrekke. For den tidligere ansatte er dette en personlig tragedie, og vi forsøker nå så godt som mulig å ivareta vedkommende, sier Christian Hysing-Dahl, styreleder i Stiftelsen Betanien Bergen i en pressemelding.