Taper tusenvis av kroner på eurokursen

Mange trygdede sliter på grunn av den svake kronen.

Spaniaavisen

Publisert 19. desember 2008 20:21

ALFAZ DEL PI

Gunnar Lund (70) og de andre pensjonistene  i Spania som får pensjon og trygd utbetalt fra Norge merker godt at euroen er sterk i forhold til den norske kronen.

 – Jeg får pensjonen min overført til min spanske bank en gang i måneden. Sist måned overførte jeg 4000 euro. Da tapte jeg 4000 kroner i forhold til da euroen kostet rundt åtte kroner for et år siden. Jeg har en bra offentlig pensjon med en privat tilleggspensjon, så jeg lider ingen nød, sier Gunnar Lund til Vikingposten.

Sjekk vår valutakalkulator her.

I helgen kostet en euro hele 9,78 kroner. Ny rekord siden euroen ble innført i 1999. Fra å ha ligget på cirka åtte kroner i flere år har nå euroen blitt nesten to kroner dyrere for oss nordmenn.

Analytiker Camilla Viland i DnB Nor Markets ser en generell styrking av euroen og tror kronen vil holde seg svak ut året.  Pensjonist Lund fra Alfaz har bodd i Spania i åtte år. Han har i likhet med mange andre veteraner på Costa Blanca aldri opplevd en så sterk euro tidligere.

Les også: Sjeføkonomens råd til nordmenn i Spania

– Det er klart at mange trygdede og pensjonister merker dette og sliter økonomisk for tiden. Ingen tvil. Den svake kronen opp mot en sterk euro er skikkelig irriterende, men heldigvis ikke noe problem for meg, sier Lund.