Takker legen for livet

I fjor høst svevde Nils Holmås (78) mellom liv og død. Nå takker han Hospital Quiron og lege Jose Farre Alegre for at han lever.

Terje Aspdahl

Publisert 30. oktober 2014 09:39

TORREVIEJA

Nils Holmås ble lagt inn på akutten ved Hospital Quiron med sprukket tarm for ganske nøyaktig et år siden. Nå er han tilbake, frisk som en fisk og er det private sykehuset i Torrevieja og lege Jose Farre Alegre dypt takknemlig.

– Jeg var døden nær og det er liten tvil om at Jose Farre Alegre reddet livet mitt. Etter fem døgn i koma ble jeg operert og våknet opp med utlagt tarm. Jeg ble liggende her i seks uker før jeg ble overført til Norge. Der lå jeg ytteligere en uke på sykehus. Nå har jeg nettopp hatt en siste operasjon i Norge hvor jeg er tilbake i «normal» drift og erklært 100 prosent frisk, forteller Nils Holmås til Vikingposten.

Bli venn av Vikingposten og Spaniaavisen på Facebook

Holmås er veldig fornøyd med personalet ved sykehuset og ville selv takke legen som reddet livet hans.

– Jeg husker Holmås godt og det er flott å se han er tilbake frisk og rask. Selv om dette er min jobb og plikt, er det hyggelig med takknemlige pasienter. Det er ikke så veldig vanlig at pasienter kommer tilbake for å takke. For min del er det nok at operasjonene går bra og pasientene mine blir friske, sier lege Jose Farre Alegre.

– Vi tar ikke imot gaver fra pasienter på prinsipielt grunnlag, men det er mulig å registrere et takkebrev som da går direkte til sykehusledelsen, sier Alegre.
– Takkekort vil jeg absolutt sende. Etter en så god og profesjonell behandling er det et minimum av hva jeg vil gjøre, sier en dypt takknemlig Nils Holmås.