Takker kommunen i Norge for et godt og verdig liv i Spania

Grete Berg er alvorlig syk. Likevel ser damen lyst på livet – takket være et flott opplegg fra hjemkommunen sin, Reuma Sol og god pleie fra Costa Blanca Nursing.

Spaniaavisen

Publisert 26. april 2012 09:25

ALFAZ DEL PI

For 25 år siden fikk Grete Berg vite at hun led av Bekhterev. En sykdom hun klarte å leve godt med. Men etter en operasjon for sju år siden, fikk hun en langt verre beskjed fra legene. Grete hadde fått dystoni, en muskelsykdom som likner veldig på MS.

– Jeg blir dårligere for hvert år som går og er helt avhengig av min elektriske rullestol og av hjemmesykepleien. Musklene i kroppen min svinner hen, og jeg får unaturlige stillinger på forskjellige kroppsdeler etter hvert. Men en ting er bra; Jeg kan ennå reise til Spania og Reuma Sol. Jeg er en måned hjemme i Haugesund for behandling ved sykehus, og så er jeg to måneder her i Spania. Legene sier jeg bør oppholde meg så mye som mulig i Spania. Varmen og klimaet gjør at kroppen min fungerer utrolig mye bedre enn i Norge, sier Grete Berg.

Les også: Begynner å ta betalt for å ringe med Skype

– Haugesund kommune er bare helt fantastisk! De legger forholdene optimalt til rette for oss. Her nede har Grete til og med norske sykepleiere på daglig besøk. I tillegg trener hun regelmessig på Reuma Sol. Behandlingen de gir henne er helt topp. Livet vårt er så godt som det kan bli med tanke på sykdommen til Grete. Og det kan vi takke folkene i Haugesund kommune for, skryter ektemannen Bjørn Terje Berg.
Han har full jobb ved Reuma Sol. Både som bussjåfør og innehaver av butikken ved senteret. Dette gjør at han kan se sin kjære kone veldig mye.

Få nyhetene på epost når de skjer. Meld deg på vårt nyhetsbrev her. Tjenesten er gratis

– Det var ikke akkurat et slikt liv jeg hadde håpet å få. Men nå gjør vi det beste ut av det, og håper jeg kan holde meg i så god form at jeg kan reise opp og ned til Spania i noen år til. For jeg vet at tiden snart kommer da jeg ikke kan dra noen plasser, og blir helt pleietrengende ved en institusjon i Haugesund. Frem til da skal jeg fortsatt kose meg både i Norge og Spania, og etterpå kan jeg sitte i Norge og tenke tilbake på alle de flotte årene jeg hadde på Reuma Sol og Spania. Jeg kan leve lenge på de flotte minnene herfra, sier Grete og smiler.

Finn hjelp i vår bransjeguide – en veiviser til næringsdrivende på Costa Blanca. Ta en titt her

Grete er en dame man bare er nødt til å like. Selv om hun er lenket til rullestolen, ser hun ikke begrensninger men bare utfordringer. En tur til byen uten følge er ikke noe problem for Grete. De fire kilometerne til enten Alfaz eller Albir går unna så fort den elektriske rullestolen kan kjøre.

– Jeg er ofte på tur til byen. Må rundt litt. Likevel tilbringer jeg mesteparten av dagen her på Rauma Sol. Her møter jeg mange andre mennesker i samme situasjonen som jeg er i. Vi blir en støtte for hverandre. Her sitter vi i solen og løser store og små problemer, sier Grete Berg.